News — Studion Åre RSSLöfbergs jutesäckväv blev till unika kaffekepsar

Alla företag har restmaterial eller material de inte vet vad de ska göra med och vi tar gärna på oss utmaningen att göra något nytt av outnyttjade resurser. Vi teamade upp med det svenska kafferosteriet Löfbergs Lila och tänkte att det kan nog bli riktigt snygga hållbara accessoarer av jutesäckväv och det blev det, såklart.  Vi börjar med att släppa unika kepsar i jutesäckväv.

Continue reading
Studion Åre - enda kulturutbudet i Åre?

Studion består av Stitch N Stones, Free Spirit Shaking Soul, Fotograf Christine Johanson, Cmd Skis och Fjällknop.  Inte alltför sällan får vi höra att Studion Åre är det kulturella utbudet som finns i Åre. Nu vet ju vi att det finns mer men det är rätt utspritt och svårt att hitta till alla så därav blir Studion Åre speciellt, en samlingsplats för flera fantastiska kreatörer som dessutom är lätt att besöka eftersom den ligger mitt i byn. 

Continue readingStitch N Stones?

Vad är Stitch N Stones? Det tänkte jag försöka svara på i vårt första blogginlägg. Det viktigaste för oss är att sprida kunskap kring etisk och miljömässigt hållbar produktion, det otroliga hantverk som ligger bakom produkterna och medveten konsumtion. Vi vet att vi kan bli ännu bättre i att sprida de här värderingarna och det är en av anledningarna till att vi startat bloggen. Hållbarhet, jämställdhet och tillhörighet, det är tre saker vi värderar högt och brinner för och vill berätta mer om.

Continue reading