Löfbergs jutesäckväv blev till unika kaffekepsar


Alla företag har restmaterial eller material de inte vet vad de ska göra med och vi tar gärna på oss utmaningen att göra något nytt av outnyttjade resurserVi teamade upp med det svenska kafferosteriet Löfbergs och tänkte att det kan nog bli riktigt snygga hållbara accessoarer av jutesäckväv och det blev det, såklart.
Hållbar keps av kaffesäckvävSustainable burlap coffecapSustainable burlap coffe sack cap
Vi börjar med att släppa unika kepsar i jutesäckväv som kommer bäras av personalen på Löfbergs kaffebarer i Karlstad och Stockholm och förhoppningsvis på alla kaffeälskares huvuden där ute i Sverige, nu när ni kan få tag i dom. 
Hållbar unik keps gjord av juteväv
Varje keps är unik och finns att köpa här på vår webbshop, på Löfbergs kaffebarer i Karlstad och Stockholm samt ett fåtal exemplar hos InspoSTHLM i Mood gallerian i Sthlm, som förutom att sälja våra kaffekepsar även säljer fantastisk handplockad second hand (både kläder och prylar) och hållbart mode.
I filmklippet ovan får ni hälsa på oss i vår studio i Åre och se hur det går till när vi syr kaffekepsarna. Först vaxar vi Löfbergs jutesäckar för hand med ett vax som innehåller paraffin och bivax, det här gör vi för att få lite bättre stadga i tyget. I nästa steg väljer vi varsamt hur vi ska fördela trycket på kaffesäcken på kepsen och klipper därefter till mönsterbitarna och sen syr vi ihop delarna till unika kepsar. 
Vi tror att det kan dyka upp fler accessoarer i jutesäcksmaterial i framtiden..
Stay tuned! 

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published