Stitch N Stones?


Vad är Stitch N Stones? Det tänkte jag försöka svara på i vårt första blogginlägg. Efter 10år så borde det ju vara solklart men vet ni, Stitch N Stones är i ständig utveckling, jag och Emma är i ständig utveckling och därav är det rätt komplext att sätta fingret på vad Stitch N Stones innebär. Och väldigt personligt. Men det är också så vi vill ha det, ständig rörelse, utveckling och passion för det vi gör.
Anna Nilsson och Emma Ruzicka
Vi kallar oss för ett livsstils-varumärke eller ett värderingstyrt bolag, för att, är det någonting som består så är det vår livsstil (den ändras även den, litegrann) och våra värderingar. Värderingarna, de växer sig bara starkare och starkare. 
Det viktigaste för oss är att sprida kunskap kring etisk och miljömässigt hållbar produktion, det otroliga hantverk som ligger bakom produkterna och medveten konsumtion. Vi vet att vi kan bli ännu bättre i att sprida de här värderingarna och det är en av anledningarna till att vi startat bloggen. Hållbarhet, jämställdhet och tillhörighet, det är tre saker vi värderar högt och brinner för och vill berätta mer om.
 
Vår tanke är att sprida de här värderingarna genom våra produkter, föreläsningar, workshops och events och DJ-uppdrag. De flesta av våra produkter sys i studion i Åre av oss och är till största del gjorda av secondhand material och andra företags överblivna restmaterial. Genom våra produkter visar ni, kunder, tillhörighet till oss och kanske även vår livsstil, att det är viktigt med lokal produktion, att ta tillvara på befintligt material och att undvika överproduktion.
Och det tänker vi fortsätta kämpa för! 
/Anna

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published